Het juiste koffieapparaat

Keuzes, keuzes

Het juiste koffieapparaat

Koffie vraagt om maatwerk. Niet iedere omgeving heeft dezelfde prioriteiten, al helemaal niet als we over koffie praten. Er zijn een aantal belangrijke punten waar u op moet letten bij de aanschaf van een koffiemachine. Zo heeft niet iedereen de tijd om lang te wachten, terwijl een ander liever langer de tijd neemt voor een goede kop koffie. Is enkel koffie gewenst of ook melkvarianten zoals cappuccino en latte macchiato? Wilt u ook dat het apparaat heet water schenkt voor thee? Last but not least: welk basisproduct wilt u gebruiken? Denk hierbij aan verse koffiebonen, filterkoffie of oploskoffie. We snappen dat u door de bomen het bos niet meer ziet. We helpen u hieronder graag verder met de keuze voor het juiste koffieapparaat!

Aandachtspunten voor de aanschaf van een koffiemachine
  • Voor welke omgeving kiest u een koffiemachine?
  • Hoeveel mensen maken gebruik van het apparaat?
  • Welke basisvorm van koffie kiest u?
  • Wat voor soort variaties moet het apparaat kunnen zetten?
  • Hoeveel tijd aan onderhoud wilt u besteden?
Voor welke omgeving?

Werk, thuis of horeca

Voor welke omgeving?

De omgeving waarin het koffieapparaat staat is een belangrijk punt om de juiste keuze te maken. Voor een koffiemachine thuis zijn andere zaken belangrijk dan in een snelle werkomgeving of in de horeca. Thuis heeft u wellicht meer tijd en behoefte aan een luxe kop koffie, terwijl u op de zaak graag snel voor u de vergadering inschiet wat extra energie. In de horeca gelden weer andere prioriteiten om uw gasten het naar de zin te maken. Bij Allora Caffè helpen we u graag met deze keuze. We hebben immers apparaten voor alle situaties. Weet u al voor welke omgeving u een koffiemachine kiest?
> Op de zaak
> In de horeca
> Voor thuis

Aantal koppen koffie

Tijd is geld

Aantal koppen koffie

De gemiddelde Nederlander drinkt 3 koppen koffie per dag. Maar er zijn ook veel mensen die liever thee drinken dan koffie. Het spreekt voor zich dat u thuis minder koppen koffie hoeft te zetten dan op het werk en laat staan in uw horecazaak. Daarom is het belangrijk om uzelf af te vragen door hoeveel personen de koffiemachine gebruikt wordt. Een vendingmachine kan sneller meerdere koppen koffie zetten dan een volautomaat. Bij een pistonmachine is aandacht per kop koffie een belangrijk gegeven. Niet erg handig dus als niet alle medewerkers kennis van koffie hebben en eerst een apparaat volledig moeten uitvogelen. Een volautomaat wordt vaker gekozen voor kleinere omgevingen. Bent u op zoek naar een goede kop koffie, een machine met een grotere capaciteit en luxere koffievarianten? Dan is wellicht een filtermachine iets voor u.

Koffie en thee

Variaties

Koffie en thee

Goed, u heeft uw machine gekozen. Nu is het tijd om de producten te kiezen waar u uw machine mee vult. Gebruikt u enkel bonen, filterkoffie en instantkoffie? Dan is de keuze beperkt en drinkt u enkel koffie en thee. Niets mis mee, maar soms willen mensen graag een variatie. Bijvoorbeeld een cappuccino met een goede schuimlaag. Sommige personen vinden een warme chocolademelk of wiener melange op zijn tijd ook lekker. Dan heeft u uitgebreidere producten nodig naast de basisproducten koffie. Uiteraard is dit afhankelijk van welk type machine u heeft gekozen.

Kies de juiste basis

Bonen, filter of instant

Kies de juiste basis

Goede koffie begint bij de basis. Verse koffiebonen zijn de belangrijkste factor. Echter ook de duurste en minst snelle. Afhankelijk van uw omgeving en het aantal mensen welke de machine gebruiken is dit een afweging die u zal moeten maken. De alternatieven zijn filterkoffie en instantkoffie. Wanneer de basis goed is, is hier niets mis mee. Over het algemeen genomen zijn filterkoffie en instantkoffie geschikt voor snellere apparaten. Met de koffiemachines en producten van Allora Caffè kan het niet missen dat u een goede kop koffie serveert!