Genieten van goede koffie

Thuis

Genieten van goede koffie

Bent u op zoek naar een nieuwe koffiemachine voor thuis en weet u niet precies welk apparaat het beste bij u past? Hieronder helpen wij u op weg. Lees hier welke machines en zetmethodes er zijn en waar u op moet letten bij de aanschaf van een koffiemachine voor thuis.

Volautomaat

Een volautomaat koffiemachine maakt verschillende koffievarianten, zoals ristretto, espresso, lungo en vaak ook melkvarianten (automatisch of handmatig met een stoompijpje). Soms geeft het apparaat ook heet water voor thee.

Voor dit type apparaten heeft u koffiebonen nodig en eventueel een melkreservoir of melkopschuimer wanneer het apparaat hier niet over beschikt.

Volautomaat koffiemachines zetten 1 of 2 koppen per keer in 20 tot 45 seconden. Vaak kan een volautomaat 2 koppen normale koffie of espresso in één keer zetten. Cappuccino of latte macchiato zet je meestal per kop.

De aanschafwaarde van een volautomaat start bij €650,-. De kosten per kopje koffie zijn € 0,10 tot € 0,18. Dit is een indicatie op basis van een kilo koffiebonen van € 14 tot € 25 en 7 gram koffie per kop.

Wat biedt een volautomaat u?

Gemak

Wat biedt een volautomaat u?

Een combinatie tussen koffie van hoge kwaliteit en gebruiksgemak. Het apparaat is in te stellen naar eigen smaak-voorkeuren (maalgraad, koffietemperatuur en koffiesterkte).

Bekijk alle volautomaten

Filterapparaat

Een filterkoffiemachine maakt één koffieproduct: filterkoffie. Voor dit type apparaten heeft u gemalen koffie en filters nodig.

Filterkoffiemachines zetten 12 koppen per keer in 1 tot 5 minuten.

De aanschafwaarde van een filtermachine start bij € 30,-. De kosten per kopje koffie zijn € 0,09 tot € 0,12. Dit is een indicatie op basis van een kilo filtermaling van € 12,- tot € 16,- en 7 gram koffie per kop.

 

 

Wat biedt een filterapparaat u?

Eenvoud

Wat biedt een filterapparaat u?

De oude vertrouwde manier van koffiezetten. Je zet heel eenvoudig een kopje filterkoffie voor jezelf of een hele groep.

Bekijk alle filterapparaten