Koffiecultuur

Populair

Koffiecultuur

De Nederlandse koffiecultuur is aan het veranderen. Was het vroeger nog voornamelijk filterkoffie wat we dronken, is het tegenwoordig een hippe latte macchiatto. Koffie is populair. Even een bakkie doen buiten de deur. Maar kwaliteit staat wel nog steeds voorop. Die kwaliteit is afhankelijk van de koffiebonen en de melanges.

'Allora Caffè'

Italië

'Allora Caffè'

Misschien denkt u dat de Nederlandse koffiecultuur steeds meer op de Italiaanse gaat lijken. Juist het tegendeel is waar. De Italianen vinden een cappuccino na de lunch namelijk echt not done, terwijl wij Nederlanders de hele dag door koffie en cappuccino drinken. Ook houden de Italianen juist van sterke koffie zoals espresso. In Europa is het gewenst om er meer heet water bij te doen en het liefst nog wat warme melk. De Italianen blijven bij de basis van koffie. Hoe sterker, hoe beter!

Koffie werkt

Waardering

Koffie werkt

Niet alleen op een vrije dag, in het weekend of in vakanties drinkt de Nederlander koffie en koffiespecialiteiten. De meeste Nederlanders worden pas wakker na een kop koffie te hebben gedronken. Niet gek ook, want in koffie zit veel cafeïne wat de hersenen alerter maakt. Behalve een gezellig bakkie doen, is ook bewezen dat koffie zorgt voor meer motivatie. Op het werk is koffie dus een goed idee. Van groot belang is dan ook om goede koffie te serveren aan de werknemers. Want hoe beter de koffie, hoe meer de werknemers zich gewaardeerd voelen! En deze waardering leidt weer tot tevreden werknemers. Koffie werkt!

Luxe thuis

Barista's

Luxe thuis

Ook thuis is het tegenwoordig een hobby van velen om een speciale koffie te bereiden. Zelf de barista uithangen en spelen met de koffiemachine en opgeschuimde melk. Voor consumenten zijn er veel accessoires te vinden in de winkels. Denk hierbij aan koffiesiropen of de diverse instant koffiespecialiteiten die te koop zijn. Een normaal zwart kopje koffie zal nooit verdwijnen, maar er is nog zoveel meer tegenwoordig!